Health Insurance

Debreceni Egyetem Klinikai Központ

A Generali ”STUDIUM” egészségbiztosítással rendelkező hallgatók ellátását végző DE KK valamennyi intézménye tájékoztatást kaphat az általános szerződési feltételekről, a Biztosító által térített szolgáltatásokról.

 

A Debreceni Egyetem minden regisztrált angol nyelvű képzésben résztvevő hallgatójának (továbbiakban: Biztosított) érvényes európai egészségbiztosítással kell rendelkeznie.  Az Egyetem és a Generali Biztosító Zrt. között érvényben lévő szerződés alapján az intézmény hallgatóinak és hozzátartozóinak a Generali Biztosító Zrt. (továbbiakban: Biztosító) nyújtja az egészségbiztosítási szolgáltatásokat.

A biztosítás orvosi kezelések és beavatkozások, ellátások, gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök (kivéve szemüveg), valamint betegszállítás költségeire nyújt fedezetet, ha a Biztosított a szolgáltatásokat a Debreceni Egyetem klinikai egységeinél, illetve annak tudtával veszi igénybe, vagy ha orvos-szakmailag sürgős eset teszi indokolttá más egészségügyi szolgáltatók igénybevételét.

A DE KK intézményeiben igénybevett orvosi ellátások költségét a Biztosítottnak nem kell előfinanszíroznia, mivel a Biztosító és az ellátást végző intézmény rendezi a Biztosított kezelésének költségét.

A Biztosított az egészségbiztosítási kártyával igazolja, hogy rendelkezik érvényes biztosítással, így jogosult az egészségügyi ellátásokra. A kártya csakis az útlevéllel együtt érvényes. Útlevél helyett az EU tagállamok állampolgárai esetében személyi igazolvány (ID Card) is elfogadható.