Health Insurance

Külsős egészségügyi szolgáltatók

A Generali ”STUDIUM” egészségbiztosítással rendelkező hallgatók sürgősségi ellátását végző külsős egészségügyi szolgáltatók információt kaphatnak a Biztosító által térített szolgáltatásokról, azok elszámolásának folyamatáról.

 

A Debreceni Egyetem minden regisztrált angol nyelvű képzésben résztvevő hallgatójának (továbbiakban: Biztosított) érvényes európai egészségbiztosítással kell rendelkeznie.  Az Egyetem és a Generali Biztosító Zrt. között érvényben lévő szerződés alapján az intézmény hallgatóinak és hozzátartozóinak a Generali Biztosító Zrt. (továbbiakban: Biztosító) nyújtja az egészségbiztosítási szolgáltatásokat.

A biztosítás orvosi kezelések és beavatkozások, ellátások, gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök (kivéve szemüveg), valamint betegszállítás költségeire nyújt fedezetet, ha a Biztosított a szolgáltatásokat a Debreceni Egyetem klinikai egységeinél, illetve annak tudtával veszi igénybe, vagy ha orvos-szakmailag sürgős eset teszi indokolttá más egészségügyi szolgáltatók igénybevételét.

A Biztosított az egészségbiztosítási kártyával igazolja, hogy rendelkezik érvényes biztosítással, így jogosult az egészségügyi ellátásokra. A kártya csakis az útlevéllel együtt érvényes. Útlevél helyett az EU tagállamok állampolgárai esetében személyi igazolvány (ID Card) is elfogadható. A biztosítási kötvényt a DE Nemzetközi Oktatást Koordináló Központ munkatársai elektronikus formában a rendelkezésére tudják bocsátani. Erre vonatkozó igényét az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre megküldött levélben jelezheti. A szolgáltató az ellátásról egyeztetni köteles Dr. Bertók Ágnessel (Tel.: +36 52 316-666/23012). Abban az esetben, ha az ellátást a Biztosított készpénzben teljesíti, a számlát kérjük a Biztosított nevére és címére kiállítani. Ha a számla átutalással teljesíthető, a számlát kérjük a Debreceni Egyetem (4032 Debrecen, Egyetem tér 1.) nevére kiállítani és az orvosi dokumentumokkal az alábbi címre megküldeni:

 

Debreceni Egyetem

Nemzetközi Oktatást Koordináló Központ

4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 94.